„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

Aktualitások

Idegen nyelvi képzések

2019.04.01.

A Gyulai Szakképzési Centrum 2019. áprilisától a GINOP-6.1.3-17-2018-00021

„Idegen nyelvi készségek fejlesztése” pályázat keretén belül 120 órás angol és német tanfolyamokat indít. Tanfolyamainkra 16-65 év közötti felsőfokú végzettséggel nem rendelkező hallgatók jelentkezését várjuk, akik szeretnék nyelvi tudásukat fejleszteni. A képzések több helyszínen kerülnek lebonyolításra, esti tanrendben.

Nyelvi szintek: kezdő, újrakezdő és haladó (A1, A2, B1, B2).

 

» Tovább

Tésztából „kreatívan”

2019.03.17.

2019.03.17-én tanulóink a Szegeden a Ceglédi Laskafesztivál elődöntőjén vettek részt. Junior kategóriában a szakács és felszolgáló tanulók mutathatják meg tudásukat, a séf kategóriában pedig a profik mérkőztek meg egymással. A Junior fordulóval a szervezők fő célja, hogy támogassák a tanulók szakmai fejlődését.

A versenyeken értékesített ételek bevételéből egy jótékonysági alapot hoznak létre, melynek összegét a döntőben a nyertes csapat iskolája kapja meg. Ezzel segítve a szakmai felkészítést és a technikai háttér megteremtését.

A versenyt komoly felkészülés előzte meg a csapat részéről. Az ételt a felkészítő tanár „álmodta” meg, Gyapjasné Béres Enikő, aki a versenykiírást szigorúan véve állította össze a receptúrát.
A Döntő minden évben Cegléd városában, a Laska Fesztiválon kerül megrendezése.

» Tovább

CSAPATMUNKA egyenlő SZKTV 1. hely

2019.03.14.

Még mindig az elmúlt napok hatása alatt vagyok, melyet nem lehet elmondani, tárgyilagosan leírni, ezt át kell élni, ott kell lenni! Hihetetlen megmérettetés volt ez a néhány nap Budapesten, a szakmák legnagyobb versenyén, a 12. Szakmasztár Fesztiválon.

Hogy hogyan is került Szabó József a Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 11.G osztályos kőműves és hidegburkoló tanulója - egy vidéki iskola diákja - erre a versenyre és hogyan is hozhatta el szakmájában az első helyezést?
A duális képzésnek köszönhetően, melynek a legnagyobb előnye: a CSAPATMUNKA!

Mi kell hozzá?
Egy szorgalmas, tehetséges diák (aki az általános iskola elvégzését követően minden szabadidejét a szakma gyakorlásával töltötte), az iskola, a vállalkozók és a kamara.
Ezen csapatmunka eredményeként a Fesztivál három napos döntőjén 2019. március 14-én a nyolc versenyző közül Józsi hozta haza az aranyérmet!

» Tovább

Sajtótájékoztatót tartott a GySzC kancellárja

2019.03.12.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a Gyulai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatón mutatta be az intézmény március 1-től kinevezett kancellárját, Simon István Tamást. Kovács Zsuzsanna főigazgató reményét fejezte ki, hogy az eddigiekben megszokott jövőben is harmonikus együttműködés fogja jellemezni a közös munkát. Simon István Tamás korábban a Centrum szakképzési referense volt. Az új kancellár szerint a feladatok megosztása lehetővé teszi a még hatékonyabb munkát. 

 

» Tovább

20. Bál a Székelyben

2019.03.09.

Szinte hihetetlen, hogy a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány és a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 2019. március 9-én már 20. bálját tartotta az iskola elegánsan berendezett, bálteremmé varázsolt aulájában és galériáján.

A bált Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony nyitotta meg, köszöntötte a vendégeket, a város és a Gyulai Szakképzési Centrum vezetőit, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a vállalkozók, társintézmények képviselőit, szülőket, volt és jelenlegi tanítványokat. A köszöntés után felkérte Kohut Andrásnét, az alapítvány kuratóriumának elnökét, címzetes igazgatót, hogy szóljon a vendégekhez, aki megemlékezett az eltelt 20 évről. Elmondta, hogy 1999. őszén miért is kezdeményezte az alapítvány létrehozását, beszélt a kezdetekről és az elért eredményekről, kiemelte az alapítvány létrejöttének fontosságát.

» Tovább
«1234567»