„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015   

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

Aktualitások

Magyar Parasport Napja – 2019

2019.02.19.

Idén, mint ahogy tavaly is, neveztünk a Magyar Parasport Napra. Neveztünk az interneten keresztül, ami a modern világ kapuja. De a sport ősi, és mégis modern. Eszköz, ahogy Balczó András fogalmazott: „A sport eszköz legyen arra, hogy sokmindent megtudjatok arról a világról, ami a látható világnak a háta mögött van.” és ahogy Balog Zoltán lelkész mondta:” Kedves Diákok, tiszteljük egymás kitartását, egymás erőfeszítését. Tiszteljük egymásban a sportembert!”.

» Tovább

Valentin-napi kívánságműsor

2019.02.18.

A Dévaványai középiskolában megrendezésre került, a Valentin-napi kívánságműsor. Egy kívánság doboz lett elhelyezve az iskola aulájában, amiben kívánságokat helyeztek el a diákok. Nagyon sok kívánság gyűlt össze szövegek formájában: titkos vallomások, baráti üzenetek, dalok küldése. Mindenki nagyon élvezte a napot, amelyet a 10.A osztály szervezett.

Nagy Lajos és Juhász Zoltán képviselő. 

» Tovább

Egy őrült karnevál volt

2019.02.16.

 2019.február 15-én a Dévaványai Szakgimnáziumban fergeteges farsangi mulatsággal búcsúztattuk a telet. Nagyon vidám hangulatban remek zene kíséretében jelmezesek sora vonult a zsűri elé. Mindenki szerette volna elnyerne az ajándékok egyikét.

A műsort Sági János 14-es fodrász tanuló vezényelte le. A cicanőtől kezdve a boszorkányig volt ott minden, és mindenki. Lebegtek szellemek, felvonultak celebek. Ötletekben nem volt hiány. Az értékelés sem volt egyszerű. Ki volt a legszebb, a legcsúnyább és a legkreatívabb a jelmezesek között. A közönség is leadta a saját szavazatát.

» Tovább

Szakmai Konferencia a Gyulai Szakképzési Centrumban

2019.01.16.

A korai iskolaelhagyásról tartott szakmai konferenciát a Gyulai Szakképzési Centrum az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központtal együttműködve 2019. január 15-én. Kovács Zsuzsanna Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója, Simon Nóra Edina a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője és Dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

A témában három neves szakember tartott előadást. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese a szakképzés aktuális kérdéseiről adott tájékoztatást. Dr. Lénárd Sándor, az ELTE Neveléstudományi Intézetének docense „Adaptív oktatással a lemorzsolódás ellen – Mire lehet/ne jó az iskola! című előadásában szuggesztív stílusban nyújtott a gyakorlatban is használható ismereteket.
Kiss Anna rendezőnő a Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskola, Szakiskolája és Kollégiumában forgatott dokumentumfilmjéből mutatott be részleteket. „Második Esély rendezői szemmel” címmel. A film a Szakképzési Híd programban folyó munkát dolgozta fel.

A konferencián Békés megye pedagógusai, szakértői képviselték magukat, akiknek az előadások után lehetőségük volt tapasztalatcserére is. 

Galéria


Hírek Dévaványáról

2018.12.20.

Az alábbi hírek érkeztek a GYSZC Dévaványai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából.

» Tovább
«1234567»