„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

 

Aktualitások

Fodrász Tanműhely Átadása – Gyula, 2019. október 18. (péntek) 10.30. – Harruckern Szakgimnázium

2019.10.18.

A Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma beiskolázási tevékenysége során mindig figyelemmel kísérte a környező vállalkozói szféra igényeit, a munkaerőpiaci elvárásokat és Gyula város adottságait.

Gyula város egyik kiemelkedő erőssége az idegenforgalom. Az iskola vezetése részéről megszületett a döntés, hogy az idegenforgalomhoz szervesen kapcsolódó fodrász szakképesítés elindításával olyan képzett szakembereket bocsát a munkaerő piacra, ami jelentősen erősítheti Gyula város idegenforgalmi tevékenységét.

A fodrász szakma elindításának egyik első lépése az volt, hogy az iskola egy korszerű, a kor színvonalának megfelelő tanműhelyt alakítson ki.

» Tovább

MESTERSÉGEK HÁZA

2019.10.18.

Kilencedikes diákjaink GINOP csoportfoglalkozások keretében ellátogattak a helyi múzeum alapítójának, dr. Bereczki Imrének a szülőházában berendezett, régi mesterségeket bemutató kiállítására.
Megismerkedtünk az asztalos, szabó, cipész, kovács, kötélverő szakmákkal, ezek eszközeivel. Régi fotók elevenítették fel a korabeli dolgos mindennapokat.

Köszönjük Balogh Arankának az érdekes, tanulóközpontú tárlatvezetést!

Tóth Erika, az eladó csoport vezetője

Tovább 


ErasmusDays a Székelyben

2019.10.16.

Október 10-12.: ez az a három nap, amikor az #ErasmusDays programsorozattal Európát, az Európai Uniót és az Erasmus programot ünnepeljük szerte Európában. Magyarország 2018-ban csatlakozott az eseményhez, idén pedig bekerült a legjobbak közé. Az ország különböző településein 78 rendezvény lesz ezeken a napokon. Iskolánk, a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma idén először csatlakozott az eseménysorozathoz.

» Tovább

Gólyákat avattunk

2019.09.30.

Régi hagyomány, hogy intézményünk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) diákönkormányzatának végzős tanulói avatást szerveznek az iskola újdonsült diákjainak. Az idei tanévben 2019. szeptember 25-én tartottuk meg ezt a rendezvényt.

 

A zsűri tagjai a nap folyamán alaposan szemügyre vették és pontozták az osztályok zászlóit, melyek az aulában kerültek kifüggesztésre.

Gólyáinknak számos humoros feladatot kellett végrehajtani. Remek hangulatban telt az idő, a diákok lisztes tálból gumicukrot ettek, krétát gyűjtöttek, tehenet fejtek, talicskát toltak és szerenádot adtak Igazgató asszonynak.

» Tovább

Szakmai bemutató és továbbképzés fodrászoknak

2019.09.24.

Intézményünk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) szépészet ágazat munkaközössége fodrász szakmai bemutatót és továbbképzést szervezett 2019. szeptember 25-én az iskola könyvtárában a Hair-line cég támogatásával.

 

A rendezvény apropója: a mellék-szakképesítés (férfi fodrász-borbély) szakmai és vizsgakövetelménye igen nagy kihívás elé állítja a tanulókat és az oktatókat, ezért a munkájukat és sikerességüket támogatva szerveztük a tréninget.

» Tovább
«1234567»