„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015   

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

Dévaványai sikeres szintvizsgák

2018.03.29.

A Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakgimnázium, Szakközépiskolája és Kollégiumában 2018. március 20-án án és 22-én került sor az eladó és szociális gondozó és ápoló szintvizsgákra, ahol az iskola tanulói adtak számot az eddig megszerzett szakmai tudásukról.

Eladó szintvizsga

A szintvizsga feladatainál mind az elméleti és mind a gyakorlati ismereteiket kellett alkalmazni tanulóinknak. Feladatok között volt például a számlakitöltés, leltározás, visszáruzás, vevőkiszolgálás, árubemutatás, munka és balesetvédelmi ismerek alkalmazása, illetve az áruforgalmi ismeretek számonkérése. A vizsgázók komolyan vették a felkészülést, amely jó (4,00) csoportátlagot (6 fő) eredményezett.

Szociális gondozó és ápoló

2018. március 20-án hét szociális gondozó és ápoló kilencedikes tanulónk vált jogosulttá tanulószerződés megkötésére a Gyulai SZC Dévaványai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. Ehhez teljesítették a Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szintvizsgát, melyet Lakatos Zsuzsanna vezetett le. Elnök-asszony a vizsga értékelésekor kiemelte a feladatok összetettségét, a diákok szorgalmát, törekvését a minél jobb szakmai eredmény elérésére.
A megmérettetés során a diákok különböző formában adtak számot tudásukról: gyakorlatban mutatták be az újraélesztést, a Rautek féle műfogást, a kötözések fajtáit. Szóban ismertették a mentőhívás szabályait, az égési sérülések fajtáit és beszámoltak több szociális ellátási feladatról. Írásban mutatták be az általuk megismert intézmény feladatait és működését.
Ez az intézmény a Margaréta Idősek Otthona, melynek vezetője Tóth Julianna intézményvezető asszony, mint iskolánk képviselője vizsgáztatta a diákokat. Ő fogadja majd a csoportot a monitorozó gyakorlaton is, mely során már a nyári gyakorlat előkészítése is megtörténik.


 

« Visszalépés