„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015   

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

Eleki Harruckernes tanulók sikere a 15. Farsang Kupán Tatán

2018.03.05.

2018.02.24-én, szombaton, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen belül, a Tata és Környéke Regionális szervezet 15. alkalommal rendezte meg a „Farsang Kupa” Gasztronómiai versenyt (szakács, cukrász, felszolgáló/pincér - terítési verseny, pék szakmákban), Cocktail versennyel egybekötve az új tatai városi sportcsarnokban.

 

A „Farsang Kupa” gasztronómiai verseny már évek óta Magyarország rangos versenyei közé tartozik. Iskolánk először vett részt a versenyen pincér tanuló és szakács tanuló kategóriában egyéni versenyzőkkel.

A pincér tanuló kategóriában iskolánkat Pongrácz Zsolt 10. I osztályos tanuló képviselte, felkészítő tanárai: Dobra Ferencné és Kotroczóné Bagdi Anita voltak.

Feladata: 1 db 4 személyes alkalmi díszasztal megterítése és hozzákapcsolódó étel és italkínálat megtervezése és menükártyán szerepeltetése volt. A választott témája az esküvői vacsora volt. A verseny része volt még egy szakmai beszélgetés, melynek során a zsűri tagjai felmérték a versenyző szakmai felkészültségét, tudását az éttermi feladatokhoz, ételkészítéshez és italkínálathoz kapcsolódóan. Zsoltot az eredményhirdetéskor a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazta, eredményes, szép munkájáért.

A szakács tanuló kategóriában két egyéni versenyző képviselte iskolánkat, Frankó Fruzsina és Tóth Anikó Margit 10. H osztályos tanulók, felkészítőjük Vrbovszki András volt.

Feladatuk a következő volt versenyzőnként:
• 3 fogásos napi menü 1 személyre tálalva, ami áll meleg előételből (hideg elemekkel kombinálható), főételből és desszertből, mindez hidegen bemutatva,
• 4 különböző fingerfood (vendégváró falatkák),
• 2 hidegen elképzelt hidegen tálalt, 2 melegen elképzelt hidegen tálalt, szósz kínálható mellé, mindegyikből 6 darab, a lényege, hogy egy mozdulattal, egy kézzel minden további evőeszköz használata nélkül fogyasztható legyen.

Az eredményhirdetéskor a szakmai zsűri Tóth Anikó Margitot ezüstéremmel, Frankó Fruzsinát bronzéremmel jutalmazta. A lányok nagyon sokat dolgoztak a munkáikon, szép eredményeket értek el. Segítőjük volt még a felkészülésben és a verseny napján Cinkotai Richárd 10.H osztályos tanuló.

Köszönjük, hogy segítette felkészülésünket és részvételünket a versenyen iskolánk vezetősége, a logisztika, Danyi Györgyné kolléganőnk. Gratulálunk a szép eredményekhez a tanulóknak és további sok sikert kívánunk nekik.

 

Kotroczóné Bagdi Anita közgazdásztanár

Tovább 

« Visszalépés