„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

Porondon a zaklatás

2019.02.25.

2019. február 18-án délután az iskolánk (GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) 175 tanulója részt vett egy nagyon izgalmas előadáson a Cervinus Teátrumban. I’am online – csesztetés egy felvonásban.

Állj ellen a zaklatásnak! címmel a Karaván Színház társulata teremtett a színpadon hétköznapi diákéletet, melyben bemutatták, hogy mennyi problémával kell megküzdeniük a mai tinédzsereknek, akár otthon, akár az iskolában a társaik között.

Egy fiatal lány, Pálma történetét láthattuk, akit elhanyagolnak a szülei – az édesapja külföldön dolgozik, az édesanyja egy másik városban – új iskolába kerül, ahol nem tud beilleszkedni és áldozatul esik egy iskolai zaklatásnak, amely az interneten és a való életben is folyik.

Az előadás után a szereplők és a készítők segítségével közösen próbáltunk mi nézők is megoldást találni ezekre a problémákra. Minden diák és tanár kapott egy szórólapot, melyen olyan szervezetek elérhetősége van, akik tudnak segíteni az ilyen helyzetbe került fiataloknak, felnőtteknek.

Köszönjük, hogy részt vehettünk az előadáson, felnőttként is diákként is nagyon hasznosnak találtuk.

 

Bartolákné Szabó Éva munkaközösség-vezető 

« Visszalépés