„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

 

Szakmai Konferencia a Gyulai Szakképzési Centrumban

2019.01.16.

A korai iskolaelhagyásról tartott szakmai konferenciát a Gyulai Szakképzési Centrum az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központtal együttműködve 2019. január 15-én. Kovács Zsuzsanna Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója, Simon Nóra Edina a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője és Dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

A témában három neves szakember tartott előadást. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szakmai elnökhelyettese a szakképzés aktuális kérdéseiről adott tájékoztatást. Dr. Lénárd Sándor, az ELTE Neveléstudományi Intézetének docense „Adaptív oktatással a lemorzsolódás ellen – Mire lehet/ne jó az iskola! című előadásában szuggesztív stílusban nyújtott a gyakorlatban is használható ismereteket.
Kiss Anna rendezőnő a Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskola, Szakiskolája és Kollégiumában forgatott dokumentumfilmjéből mutatott be részleteket. „Második Esély rendezői szemmel” címmel. A film a Szakképzési Híd programban folyó munkát dolgozta fel.

A konferencián Békés megye pedagógusai, szakértői képviselték magukat, akiknek az előadások után lehetőségük volt tapasztalatcserére is. 

Galéria

« Visszalépés