„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

 

Tésztából „kreatívan”

2019.03.17.

2019.03.17-én tanulóink a Szegeden a Ceglédi Laskafesztivál elődöntőjén vettek részt. Junior kategóriában a szakács és felszolgáló tanulók mutathatják meg tudásukat, a séf kategóriában pedig a profik mérkőztek meg egymással. A Junior fordulóval a szervezők fő célja, hogy támogassák a tanulók szakmai fejlődését.

A versenyeken értékesített ételek bevételéből egy jótékonysági alapot hoznak létre, melynek összegét a döntőben a nyertes csapat iskolája kapja meg. Ezzel segítve a szakmai felkészítést és a technikai háttér megteremtését.

A versenyt komoly felkészülés előzte meg a csapat részéről. Az ételt a felkészítő tanár „álmodta” meg, Gyapjasné Béres Enikő, aki a versenykiírást szigorúan véve állította össze a receptúrát.
A Döntő minden évben Cegléd városában, a Laska Fesztiválon kerül megrendezése.

A Döntő helyszíne, Cegléd lesz az a pont, ahol az elődöntő városai, helyi specialitásai bemutatkozhatnak. Nem csupán egy döntő lesz ez, hanem egy gasztrokultúrális esemény, egy fesztivál, ahol találkozhat a közönség és a szakma Magyarország sokszínűségével, a tájegységek ízeivel, specialitásokkal, látnivalókkal. A csapat az eredményes és sikeres elődöntő után nagy izgalommal készül a döntőre. Csapattagok: Hézer Lívia, Baki Bence (9/G szakács tanulók), Kollár Nataniel, Tóth Milán (10/F pincér tanulók).

Gratulálunk a felkészítő tanárnak és a versenyzőknek az 1. helyezéshez! További sok sikert!

 

« Visszalépés