„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015   

 

  

Minőségpolitikánk

 

 

Tavaszi pedagógiai napok a Dévaványai Középiskolában

2018.04.04.

Az idei évben először csatlakozva az országos Pedagógiai Napok rendezvényeihez tartottunk iskolánkban három napos rendezvénysorozatot.

 

 

 

 

 

 Két napon a legaktuálisabb témákban értekeztünk

  • az idei tanév bőséges pályázati munkájáról: a Határtalanul program keretében kidolgozott diákcseréről a milánói Erasmus pályázati lehetőség kiegészítéseként, illetve a városi EFOP keretében megszervezésre kerülő Mesterségek Tábora új rendezvény programjáról;
  • a háromnegyed-éves értékelések kapcsán a lemorzsolódásról, az elégtelenre álló diákok javítási lehetőségeiről, ennek programjáról (a GINOP pályázati munkát előkészítve);
  • megterveztük a Szakmák Éjszakája április 13-i egész napos programjait;
  • részt vettünk a békéscsabai POK kihelyezett „Digitális kompetenciák” képzésén;
  • áttekintettük a KRÉTA tanügyi adminisztrációs rendszer legújabb funkcióit és lehetőségeit.

A legnagyobb sikere azonban a már tavaszi szüneti pihenésbe átvezető dolgozói kirándulásnak volt.

A centrum vezetősége által biztosított busz-járattal Gyulára utazva minden dolgozónk megtekinthette a gyönyörű és igazi unikumnak számító boltmúzeumot, megcsodáltuk a Centrum központi épületében elhelyezett faipari mestermunkákat és történelmi, korhű öltözékekből, eszközökből álló kiállítást.

A frissítő kávézás után az Almásy Kastélyba látogattunk, Magyarország egyik legfiatalabb és legrendhagyóbb múzeumába. A szokásos nemesi életet bemutató kiállítások mellett hihetetlenül eredeti formában (hazánkban egyetlen módon) holotechnikával „leshettük meg” a cselédség mindennapi életét a kastély makettjében, a számos terem felidézte a szolgálók rangsorát, feladataikat, öltözéküket. A személyes fotók, a cseléd- és szakácskönyvek még közelebb hozták a régmúlt időket. 

 

 

« Visszalépés