„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

Pincér OKJ 34 811 03

E-001286/2015/A029

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a vendégeket, ételeket, italokat szolgál fel.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket elvégezni
  • az árukészlet alakulását figyelemmel kísérni, részt venni az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, előírásoknak megfelelő tárolásában és dokumentálásában
  • munkaterületét és a vendégteret nyitásra előkészíteni
  • felszolgálni, fogadni a vendéget, leültetni a protokoll-előírások szerint, ismertetni a választékot, ételeket és italokat ajánlani, a rendelést felvenni
  • a felszolgáláshoz szükséges eszközöket előkészíteni, a vendégek által választott ételeket és italokat szakszerűen felszolgálni
  • megszervezni a saját munkáját
  • a felszolgálandó ételek és italok minőségét, mennyiségét, hőmérsékletét, összetételét, az allergizáló anyagokat figyelemmel kísérni
  • számlákat készíteni
  • átvenni a fogyasztás ellenértékét, pénztárgépet kezelni, zárás után a vendégek távozását ellenőrizni, elszámolást készíteni
  • HAACP dokumentációkat kitölteni
  • idegen nyelven rendelést felvenni
  • környezetvédelmi előírásokat alkalmazni

A képzési idő:

Konzultáció: péntek-szombat

A képzés díja:

Elmélet-gyakorlat aránya: 30% - 70%

Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a Vendéglátás turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tervezett képzési helyszín:

A képzés főbb témakörei (modulok):

  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  • 11523-16 Pincér szakmai idegen nyelv
  • 11524-16 Felszolgálási alapok
  • 11525-16 Felszolgáló szakmai ismeret
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Amennyiben bármilyen kérdése van a tervezett képzésekkel kapcsolatban, hívja a 06 30/ 245- 5238-as telefonszámot vagy írjon a felnottkepzes@gyszc.hu illetve a felnottkepzes@harruckern.hu e-mail címen.