„ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!”

E-001286/2015

Szakács OKJ 34 811 04

E-001286/2015/A030

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakács feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • napi és alkalmi étrendet, étlapot, időszakos ajánlatokat összeállítani
  • az ételekhez a nyersanyagokat és azok mennyiségét meghatározni
  • felmérni a meglévő készletek mennyiségét
  • árut átvenni
  • előkészíteni és rendeltetésszerűen használni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat
  • nyersanyagokat előkészíteni
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazni
  • különféle ételeket készíteni
  • az elkészített ételeket melegen illetve hidegen tartani,
  • a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembe vételével az ételeket megtálalni, díszíteni
  • a maradványokat kezelni
  • a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani
  • feladatait az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelően végezni
  • technológiai műveletek leírásait idegen nyelven megérteni, felhasználni

A képzési idő:

Konzultáció: péntek-szombat

A képzés díja:

Elmélet-gyakorlat aránya: 30% - 70%

Jelentkezés feltétele: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a Vendéglátás turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek

Tervezett képzési helyszín:

A képzés főbb témakörei (modulok):

  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11561-16 Gazdálkodási ismeretek
  • 12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
  • 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
  • 12095-16 Ételkészítési ismeretek
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 11497-12 Foglalkoztatás I.
  • 11499-12 Foglalkoztatás II.

Amennyiben bármilyen kérdése van a tervezett képzésekkel kapcsolatban, hívja a 06 30/ 245- 5238-as telefonszámot vagy írjon a felnottkepzes@gyszc.hu illetve a felnottkepzes@harruckern.hu e-mail címen.