Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hírek


2022. nov. 24.
Gyulai SZC

    Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

    Felnőttképzés az Önkormányzatok szolgálatában címmel 2022. november 24-én Tájékoztató Fórum zajlott a Gyulai Szakképzési Centrumban, ahol a meghívott polgármesterek részletes tájékoztatást kaphattak arról, hogy a GYSZC hogyan tudja az általa indított felnőttképzési programokkal az önkormányzatok munkáját segíteni.

    Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

    Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a megyeszékhelyen kívüli szakképzést összefogó GYSZC hat iskolája területileg fedi le Békés megyét, a Centrum által indított képzések pedig a minőségi szakemberképzés teljes palettáját kínálják. A szakemberutánpótlás a jövő záloga, a képzésekhez való közvetlen hozzáférés lehetőséget kínál a fiataloknak és az idősebbeknek a helyben való boldogulásra, az önkormányzatoknak pedig az általuk kötelezően vagy önként vállalt feladatellátás magas szintű teljesítésére.

    Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja röviden bemutatta a megjelenteknek a szakképzés rendszerét, a szakmai oktatás és a szakmai képzés közötti elméleti és gyakorlati különbségeket. „A célunk a tájékoztató fórummal az, hogy a települések vezetői megismerhessék a felnőttképzéssel kapcsolatos lehetőségeket, és igényeikkel keressenek minket, hiszen az új szakképzési törvény alapján a szakmajegyzékes képzéseket kizárólag a szakképzési centrumok indíthatják.” A képzések listája hosszú, hiszen 177 alapszakma és 550 szakmai képzés közül választhat jelenleg az, aki bővíteni szeretné tudását.

    Ezt a gondolatmenetet folytatta a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Jancsurák József, aki előadásában bemutatta a GYSZC által jelenleg már indított vagy éppen indítani tervezett képzések sorát, amelyek kifejezetten egy-egy önkormányzat feladatellátását segíthetik, mint például a dajka, demencia gondozó, szociális és mentálhigiénés szakápoló, tűzoltó, gallyazó-daraboló, útépítő, szárazépítő képzések. A főigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a képzések gyakorlatorientáltak, az elmélet egy része pedig igény esetén e-learning formájában vagy digitális oktatás keretében is teljesíthető. Ugyanakkor, mivel a GYSZC Békés megye szinte teljes területét lefedi iskoláival, az sem okoz gondot, ha az önkormányzatok, akár egymással összefogva is, azt szeretnék, ha egy-egy képzés helyben valósulna meg.

    A fórumot lezáró kötetlen beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a felmerülő ötletek a képzésekre vonatkozó konkrét igények lehetőségét vetítsék előre.

    Caption

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kovács Zsuzsanna Apáczai Csere János-díjat kapott

    Kovács Zsuzsanna Apáczai Csere János-díjat kapott

    Kovács Zsuzsanna a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzés átalakítása és fejlesztése területén végzett kimagasló színvonalú vezetői tevékenysége elismeréseként a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat kapta, melyet Dr. Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter valamint Dr. Magyar Zita az NSZFH elnöke adott át.

    2024. jún. 21.
    Gyulai SZC
    Gyula város elismerése

    Gyula város elismerése

    Pedagógusnap alkalmából Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere ünnepélyes keretek közt adta át a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának, Kovács Zsuzsannának a fürdővárosi képviselő-testület által odaítélt „Gyula Városért” kitüntető címet.

    2024. jún. 13.
    Gyulai SZC
    Elismerések átadása a Gyulai Szakképzési Centrum dolgozóinak

    Elismerések átadása a Gyulai Szakképzési Centrum dolgozóinak

    Május 29-én, Dévaványán került sor a Gyulai Szakképzési Centrum 2023-24-es tanévében kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóinak elismerésére.

    2024. máj. 29.
    Gyulai SZC


    KIMIKK
    Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

      • SZC logo fehér
      • Gyulai Szakképzési Centrum

        5700 Gyula, Szent István utca 38.

      • Telefon: + 36 66 / 561 421

        E-mail: titkarsag@gyszc.hu

        OM azonosító: 203069

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


      2024Gyulai Szakképzési Centrum