Gyulai Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok

Hírek


2022. nov. 24.


Gyulai SZC

  Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Felnőttképzés az Önkormányzatok szolgálatában címmel 2022. november 24-én Tájékoztató Fórum zajlott a Gyulai Szakképzési Centrumban, ahol a meghívott polgármesterek részletes tájékoztatást kaphattak arról, hogy a GYSZC hogyan tudja az általa indított felnőttképzési programokkal az önkormányzatok munkáját segíteni.

  Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a megyeszékhelyen kívüli szakképzést összefogó GYSZC hat iskolája területileg fedi le Békés megyét, a Centrum által indított képzések pedig a minőségi szakemberképzés teljes palettáját kínálják. A szakemberutánpótlás a jövő záloga, a képzésekhez való közvetlen hozzáférés lehetőséget kínál a fiataloknak és az idősebbeknek a helyben való boldogulásra, az önkormányzatoknak pedig az általuk kötelezően vagy önként vállalt feladatellátás magas szintű teljesítésére.

  Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja röviden bemutatta a megjelenteknek a szakképzés rendszerét, a szakmai oktatás és a szakmai képzés közötti elméleti és gyakorlati különbségeket. „A célunk a tájékoztató fórummal az, hogy a települések vezetői megismerhessék a felnőttképzéssel kapcsolatos lehetőségeket, és igényeikkel keressenek minket, hiszen az új szakképzési törvény alapján a szakmajegyzékes képzéseket kizárólag a szakképzési centrumok indíthatják.” A képzések listája hosszú, hiszen 177 alapszakma és 550 szakmai képzés közül választhat jelenleg az, aki bővíteni szeretné tudását.

  Ezt a gondolatmenetet folytatta a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Jancsurák József, aki előadásában bemutatta a GYSZC által jelenleg már indított vagy éppen indítani tervezett képzések sorát, amelyek kifejezetten egy-egy önkormányzat feladatellátását segíthetik, mint például a dajka, demencia gondozó, szociális és mentálhigiénés szakápoló, tűzoltó, gallyazó-daraboló, útépítő, szárazépítő képzések. A főigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a képzések gyakorlatorientáltak, az elmélet egy része pedig igény esetén e-learning formájában vagy digitális oktatás keretében is teljesíthető. Ugyanakkor, mivel a GYSZC Békés megye szinte teljes területét lefedi iskoláival, az sem okoz gondot, ha az önkormányzatok, akár egymással összefogva is, azt szeretnék, ha egy-egy képzés helyben valósulna meg.

  A fórumot lezáró kötetlen beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a felmerülő ötletek a képzésekre vonatkozó konkrét igények lehetőségét vetítsék előre.

  Caption

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  LOGISZTIKAI FEJLESZTÉS A GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

  LOGISZTIKAI FEJLESZTÉS A GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMBAN

  A Gyulai Szakképzési Centrum az idei év első nagyobb infrastruktúra fejlesztésének meglepetéseként személyszállító kisbuszokat adott át az orosházi Kossuth Lajos Technikum és a szarvasi Székely Mihály Technikum igazgatóinak.

  2021. febr. 10.


  Gyulai SZC

  A TOLDI CÍMŰ FILMET AJÁNDÉKOZTÁK A GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMNAK

  A TOLDI CÍMŰ FILMET AJÁNDÉKOZTÁK A GYULAI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMNAK

  A járványügyi szabályok betartása mellett ünnepélyes keretek között adta át Gyula Város alpolgármestere, Kónya István a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának, Kovács Zsuzsannának a Gyulán forgatott Toldi című filmet elektronikus adathordozókon. A centrum intézményei emléklapok kíséretében 2-2 példányban kapják meg, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a diákok a film tartalmát, melyet az elsőfilmes rendező, Baranyi Tamás készített. A fiatalos, humoros film érdekessége, hogy Toldi György személyét egy Harruckernes diák, Kovács Dániel alakította, valamint a filmben intézményünk magyar szakos pedagógusa Varga Enikő is szerepet kapott.

  2021. márc. 3.


  Gyulai SZC

  Köztársasági kitüntetés a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Köztársasági kitüntetés a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Kovács Zsuzsanna a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója 2021. július 30-án a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Áder János köztársasági elnök megbízásából, amit Prof. Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter adott át Budapesten a Vigadóban.

  2021. szept. 2.


  Gyulai SZC  • KIM
  • IKK
  • Beiskolázási tájékoztató
  • Tájékoztató füzet az alapszamákról
  • Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújítása
  • GINOP-6.1.3-17-2018-00021
  • KEHOP 5.2.10-2016
  • KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067
  • EFOP 3.1.9-17-2017-00001
  • Szechenyi 2020 Versenyképes Iskola
  • Szechenyi 2020 Harruckern

   • SZC logo fehér
   • Gyulai Szakképzési Centrum

    5700 Gyula, Szent István utca 38.

   • Telefon: + 36 66 / 561 421

    E-mail: titkarsag@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


   2023Gyulai Szakképzési Centrum