Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hírek


2022. nov. 24.
Gyulai SZC

  Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Felnőttképzés az Önkormányzatok szolgálatában címmel 2022. november 24-én Tájékoztató Fórum zajlott a Gyulai Szakképzési Centrumban, ahol a meghívott polgármesterek részletes tájékoztatást kaphattak arról, hogy a GYSZC hogyan tudja az általa indított felnőttképzési programokkal az önkormányzatok munkáját segíteni.

  Felnőttképzési Tájékoztató Fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a megyeszékhelyen kívüli szakképzést összefogó GYSZC hat iskolája területileg fedi le Békés megyét, a Centrum által indított képzések pedig a minőségi szakemberképzés teljes palettáját kínálják. A szakemberutánpótlás a jövő záloga, a képzésekhez való közvetlen hozzáférés lehetőséget kínál a fiataloknak és az idősebbeknek a helyben való boldogulásra, az önkormányzatoknak pedig az általuk kötelezően vagy önként vállalt feladatellátás magas szintű teljesítésére.

  Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja röviden bemutatta a megjelenteknek a szakképzés rendszerét, a szakmai oktatás és a szakmai képzés közötti elméleti és gyakorlati különbségeket. „A célunk a tájékoztató fórummal az, hogy a települések vezetői megismerhessék a felnőttképzéssel kapcsolatos lehetőségeket, és igényeikkel keressenek minket, hiszen az új szakképzési törvény alapján a szakmajegyzékes képzéseket kizárólag a szakképzési centrumok indíthatják.” A képzések listája hosszú, hiszen 177 alapszakma és 550 szakmai képzés közül választhat jelenleg az, aki bővíteni szeretné tudását.

  Ezt a gondolatmenetet folytatta a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Jancsurák József, aki előadásában bemutatta a GYSZC által jelenleg már indított vagy éppen indítani tervezett képzések sorát, amelyek kifejezetten egy-egy önkormányzat feladatellátását segíthetik, mint például a dajka, demencia gondozó, szociális és mentálhigiénés szakápoló, tűzoltó, gallyazó-daraboló, útépítő, szárazépítő képzések. A főigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a képzések gyakorlatorientáltak, az elmélet egy része pedig igény esetén e-learning formájában vagy digitális oktatás keretében is teljesíthető. Ugyanakkor, mivel a GYSZC Békés megye szinte teljes területét lefedi iskoláival, az sem okoz gondot, ha az önkormányzatok, akár egymással összefogva is, azt szeretnék, ha egy-egy képzés helyben valósulna meg.

  A fórumot lezáró kötetlen beszélgetés alkalmat adott arra is, hogy a felmerülő ötletek a képzésekre vonatkozó konkrét igények lehetőségét vetítsék előre.

  Caption

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

  „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

  2023. november 16-án a Gyulai Szakképzési Centrum országos projektvetélkedőnek adott otthont, melyre az ország különböző pontjairól, Szombathelytől Nyíregyházáig 170 versenyző és felkészítő oktató érkezett. A versenyt a Második Esély Dobbantó, Orientáció, Műhelyiskola képzéseiben tanuló fiataljai részére rendezte a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzéseiben kiemelt szerepet vállaló, innovatív oktatói közreműködésével.

  2023. nov. 29.
  Gyulai SZC
  Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  A Gyulai Szakképzési Centrum vezetése a Gyulai Tankerület támogatásával, valamint a GYSZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közreműködésével szakképzési fórumot tartott a Gyulai járás általános iskolái vezetői, 7. 8. osztályok osztályfőnökei és pályaorientációs felelősei részére. A fórum kiemelt célja tájékoztatást adni a szakképzésben rejlő lehetőségekről, lehetséges tanulási utakról, átjárhatóságról.

  2023. nov. 15.
  Gyulai SZC
  Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

  Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

  Jancsurák József a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú, példamutató tevékenysége elismeréseként a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat kapta.

  2023. jún. 19.
  Gyulai SZC


  KIMIKK
  Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

   • SZC logo fehér
   • Gyulai Szakképzési Centrum

    5700 Gyula, Szent István utca 38.

   • Telefon: + 36 66 / 561 421

    E-mail: titkarsag@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


   2024Gyulai Szakképzési Centrum