Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hírek


2023. nov. 29.
Gyulai SZC

    „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

    2023. november 16-án a Gyulai Szakképzési Centrum országos projektvetélkedőnek adott otthont, melyre az ország különböző pontjairól, Szombathelytől Nyíregyházáig 170 versenyző és felkészítő oktató érkezett. A versenyt a Második Esély Dobbantó, Orientáció, Műhelyiskola képzéseiben tanuló fiataljai részére rendezte a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzéseiben kiemelt szerepet vállaló, innovatív oktatói közreműködésével.

    „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

    A vetélkedő témája: „Veszélyben a víz”- környezetvédelmi projekt készítése volt.
    A verseny előzményeként a csapatok eldönthették, hogy a megadott témát milyen formában fogják feldolgozni és bemutatni. A megvalósítás során készülhetett makett, prezentáció, könyv, bemutató füzet, plakát, játék, de akár színdarab is.
    A délelőtt folyamán a versenyzők szakmai zsűri előtt bemutatták pályamunkáikat, kísérő tanáraik pedig szakmai programon vettek részt.

    A bemutatókat követően a Centrum élményajándékaként DOTTO vonatos városnézésen vehettek részt a vendégek, melynek során megismerkedtek a helyi nevezetességekkel, melynek igen nagy sikere volt körükben.

    A megmérettetésen húsz csapat mérte össze az erejét, és minden csapat kiváló munkát végzett – hangzott el a szakmai zsűri értékelésében.
    Az első helyen a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum csapata végzett, pályamunkaként vízvédelmi társasjátékot készítettek.
    Második helyezett a Szegedi SZC Általános Iskola és Szakképző Iskola „Vízügyes” csapata lett, míg a harmadik helyet a Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola csapata nyerte el.
    A dobogós helyezések mellett hét különdíjat is kiosztott a zsűri.

    A verseny zárásaként a Nepomuki Szent János Vízvédő Lovagrend Nagymestere lovaggá avatta az első helyezett csapat három tagját és felkészítő tanáraikat.

    Útravalóként a szervezők elárulták a jövő évi verseny témáját is, mely a „Toldi pusztája” címet kapta.

    Pozitív visszajelzésként több csapat jelezte: jövőre is szívesen neveznének, eljönnének versenyezni, bemutatni projektjeiket Gyulára.

    GALÉRIA

    „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

    _B166223.jpg
    _B166228.jpg
    _B166206.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kovács Zsuzsanna Apáczai Csere János-díjat kapott

    Kovács Zsuzsanna Apáczai Csere János-díjat kapott

    Kovács Zsuzsanna a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója a szakképzés átalakítása és fejlesztése területén végzett kimagasló színvonalú vezetői tevékenysége elismeréseként a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat kapta, melyet Dr. Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter valamint Dr. Magyar Zita az NSZFH elnöke adott át.

    2024. jún. 21.
    Gyulai SZC
    Gyula város elismerése

    Gyula város elismerése

    Pedagógusnap alkalmából Dr. Görgényi Ernő Gyula város polgármestere ünnepélyes keretek közt adta át a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatójának, Kovács Zsuzsannának a fürdővárosi képviselő-testület által odaítélt „Gyula Városért” kitüntető címet.

    2024. jún. 13.
    Gyulai SZC
    Elismerések átadása a Gyulai Szakképzési Centrum dolgozóinak

    Elismerések átadása a Gyulai Szakképzési Centrum dolgozóinak

    Május 29-én, Dévaványán került sor a Gyulai Szakképzési Centrum 2023-24-es tanévében kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóinak elismerésére.

    2024. máj. 29.
    Gyulai SZC


    KIMIKK
    Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

      • SZC logo fehér
      • Gyulai Szakképzési Centrum

        5700 Gyula, Szent István utca 38.

      • Telefon: + 36 66 / 561 421

        E-mail: titkarsag@gyszc.hu

        OM azonosító: 203069

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


      2024Gyulai Szakképzési Centrum