Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hírek


2023. nov. 29.
Gyulai SZC

  „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

  2023. november 16-án a Gyulai Szakképzési Centrum országos projektvetélkedőnek adott otthont, melyre az ország különböző pontjairól, Szombathelytől Nyíregyházáig 170 versenyző és felkészítő oktató érkezett. A versenyt a Második Esély Dobbantó, Orientáció, Műhelyiskola képzéseiben tanuló fiataljai részére rendezte a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzéseiben kiemelt szerepet vállaló, innovatív oktatói közreműködésével.

  „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

  A vetélkedő témája: „Veszélyben a víz”- környezetvédelmi projekt készítése volt.
  A verseny előzményeként a csapatok eldönthették, hogy a megadott témát milyen formában fogják feldolgozni és bemutatni. A megvalósítás során készülhetett makett, prezentáció, könyv, bemutató füzet, plakát, játék, de akár színdarab is.
  A délelőtt folyamán a versenyzők szakmai zsűri előtt bemutatták pályamunkáikat, kísérő tanáraik pedig szakmai programon vettek részt.

  A bemutatókat követően a Centrum élményajándékaként DOTTO vonatos városnézésen vehettek részt a vendégek, melynek során megismerkedtek a helyi nevezetességekkel, melynek igen nagy sikere volt körükben.

  A megmérettetésen húsz csapat mérte össze az erejét, és minden csapat kiváló munkát végzett – hangzott el a szakmai zsűri értékelésében.
  Az első helyen a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum csapata végzett, pályamunkaként vízvédelmi társasjátékot készítettek.
  Második helyezett a Szegedi SZC Általános Iskola és Szakképző Iskola „Vízügyes” csapata lett, míg a harmadik helyet a Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola csapata nyerte el.
  A dobogós helyezések mellett hét különdíjat is kiosztott a zsűri.

  A verseny zárásaként a Nepomuki Szent János Vízvédő Lovagrend Nagymestere lovaggá avatta az első helyezett csapat három tagját és felkészítő tanáraikat.

  Útravalóként a szervezők elárulták a jövő évi verseny témáját is, mely a „Toldi pusztája” címet kapta.

  Pozitív visszajelzésként több csapat jelezte: jövőre is szívesen neveznének, eljönnének versenyezni, bemutatni projektjeiket Gyulára.

  GALÉRIA

  „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

  _B166223.jpg
  _B166228.jpg
  _B166206.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

  A Gyulai Szakképzési Centrum vezetése a Gyulai Tankerület támogatásával, valamint a GYSZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közreműködésével szakképzési fórumot tartott a Gyulai járás általános iskolái vezetői, 7. 8. osztályok osztályfőnökei és pályaorientációs felelősei részére. A fórum kiemelt célja tájékoztatást adni a szakképzésben rejlő lehetőségekről, lehetséges tanulási utakról, átjárhatóságról.

  2023. nov. 15.
  Gyulai SZC
  Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

  Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

  Jancsurák József a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú, példamutató tevékenysége elismeréseként a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat kapta.

  2023. jún. 19.
  Gyulai SZC
  Kiemelkedő versenyeredmények elismerése a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Kiemelkedő versenyeredmények elismerése a Gyulai Szakképzési Centrumban

  A Gyulai Szakképzési Centrumban 2016 óta hagyomány, hogy minden évben díjazzák azokat a tanulókat, akik az adott évben kiemelkedő eredményeket értek el nemzetközi, illetve országos tanulmányi, szakmai versenyeken. Elismerésben részesültek az őket felkészítő oktatók is.

  2023. máj. 23.
  Gyulai SZC


  KIMIKK
  Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

   • SZC logo fehér
   • Gyulai Szakképzési Centrum

    5700 Gyula, Szent István utca 38.

   • Telefon: + 36 66 / 561 421

    E-mail: titkarsag@gyszc.hu

    OM azonosító: 203069

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


   2024Gyulai Szakképzési Centrum