Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hentes és húskészítmény-készítő


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A hentes az egyik legrégebbi, nagy hagyományokkal rendelkező szakma. A hentes munkájának köszönhető, hogy a vágóállatok, a baromfik konyhakészen, feldolgozva kerülhetnek az üzletek pultjaira. A hentes készíti a húskészítményeket, mint például: kolbászok, felvágottak, szalámik, virslik stb. A hentes és húskészítmény-készítő szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. A hentes nem csak feldolgozza a húsokat, de szakszerűen ki is szolgálja a vásárlóit.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények összeállítása, elkészítése, előállítása és szeret emberekkel foglalkozni.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Állóképesség, megbízhatóság, ízérzékelés, kézügyesség, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átveszi a munkaterületet;
  • felméri, előkészíti a szükséges anyagokat, eszközöket;
  • elsődleges feldolgozást végez;
  • darabolást, csontozást végez;
  • másodlagos feldolgozást végez;
  • félkész- és késztermékeket készít;
  • hőkezelt húskészítményeket gyárt;
  • sózott, pácolt húskészítményeket gyárt;
  • befejező műveleteket végez;
  • gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet;
  • alapméréseket végez.


Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

    • SZC logo fehér
    • Gyulai Szakképzési Centrum

      5700 Gyula, Szent István utca 38.

    • Telefon: + 36 66 / 561 421

      E-mail: titkarsag@gyszc.hu

      OM azonosító: 203069

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


    2024Gyulai Szakképzési Centrum