Ugrás a fő tartalomra

5700 Gyula, Szent István utca 38.


+ 36 66 / 561 421

Hírek


2022. nov. 17.
Gyulai SZC

    Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum

    2022. november 16-án ünnepélyes keretek között került sor annak az együttműködési megállapodásnak az aláírására, melynek keretein belül a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum közös célként tűzték ki, hogy a GYSZC részeként működő szakképző intézmények tanulói közül az eddigieknél többen ismerhessék meg a judót mint sportágat, melynek egyes elemeivel a testnevelés órák anyagát is bővíteni tervezik.

    Együttműködési megállapodást kötött  a Magyar Judo Szövetség és a Gyulai Szakképzési Centrum

    A Magyar Judo Szövetség részéről dr. Tóth László elnök úr elmondta, hogy a judo által képviselt küzdősport és önvédelem mint tematikai egység a testnevelés órán olyan kompetenciát ad át a tanulóknak, mint a helyes esés technikája és a mindennapokban is használható önvédelem ismerete. Az önvédelem mentális és cselekvésbeli, technikai ismereteket is jelent, például képessé tesz arra, hogy hogyan ismerjük fel a veszélyes helyzeteket, hogyan kerüljük el azokat, illetve ha kikerülhetetlen, akkor hogyan viselkedjünk egy-egy ilyen helyzetben.

    Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója kifejtette, hogy mennyire fontos a tanulók célzott mozgásfejlesztése, hiszen a mai mozgásszegény életmód mellett talán könnyebben rábírhatóak a diákok a rendszeres mozgásra, ha érzik, hogy a mozdulatsorok, a technikai fogások nem csak jót tesznek, de hasznosak is. Aki megtanulja azt, hogy milyen a helyes eséstechnika, kisebb eséllyel szenved el sérülést egy esetleges baleset során. A judo segítségével elsajátítható tudás az élet számos területén alkalmazható, például testnevelés órákon, sportedzéseken, a hétköznapi közlekedés vagy a játék során. Kifejezetten hasznosnak tartjuk a rendészeti képzésben részt vevő diákjaink önvédelmi ismeretek gyakorlatához.

    Simon István Tamás, a GYSZC kancellárja szintén üdvözölte az együttműködést, mely a judo testnevelés órákba való integrálásának tárgyi és anyagi vonzatára is kiterjed. Elmondta, a szakmai munkán túl nagyon fontosnak tartja a Centrum társadalmi kapcsolatainak erősítését, mely folyamatba illeszkedik a judósokkal kialakítandó partneri viszony.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

    „Rugalmas tanulási utak” országos projektverseny Gyulán

    2023. november 16-án a Gyulai Szakképzési Centrum országos projektvetélkedőnek adott otthont, melyre az ország különböző pontjairól, Szombathelytől Nyíregyházáig 170 versenyző és felkészítő oktató érkezett. A versenyt a Második Esély Dobbantó, Orientáció, Műhelyiskola képzéseiben tanuló fiataljai részére rendezte a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képzéseiben kiemelt szerepet vállaló, innovatív oktatói közreműködésével.

    2023. nov. 29.
    Gyulai SZC
    Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

    Pályaválasztási fórum a Gyulai Szakképzési Centrumban

    A Gyulai Szakképzési Centrum vezetése a Gyulai Tankerület támogatásával, valamint a GYSZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közreműködésével szakképzési fórumot tartott a Gyulai járás általános iskolái vezetői, 7. 8. osztályok osztályfőnökei és pályaorientációs felelősei részére. A fórum kiemelt célja tájékoztatást adni a szakképzésben rejlő lehetőségekről, lehetséges tanulási utakról, átjárhatóságról.

    2023. nov. 15.
    Gyulai SZC
    Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

    Jancsurák József Apáczai Csere János-díjat kapott

    Jancsurák József a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese a szakképzés és felnőttképzés területén végzett kimagasló színvonalú, példamutató tevékenysége elismeréseként a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjat kapta.

    2023. jún. 19.
    Gyulai SZC


    KIMIKK
    Beiskolázási tájékoztatóEFOP 3.1.9-17-2017-00001GINOP-6.1.3-17-2018-00021Gyulai Szakképzési Centrum A Gyulai SzC Székely Mihály Kollégium épületenergetikai felújításaKEHOP 5.2.10-2016KEHOP 5.2.2- 16-2016-00067Szechenyi 2020 HarruckernSzechenyi 2020 Versenyképes IskolaTájékoztató füzet az alapszamákról

      • SZC logo fehér
      • Gyulai Szakképzési Centrum

        5700 Gyula, Szent István utca 38.

      • Telefon: + 36 66 / 561 421

        E-mail: titkarsag@gyszc.hu

        OM azonosító: 203069

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2020/001654


      2024Gyulai Szakképzési Centrum